Gå direkte til innhold Gå direkte til hovedmeny

Meld frå om reaksjonar på kosmetiske produkt

Meld frå dersom du opplever ubehag ved bruk av kosmetikk eller kroppspleieprodukt.

Les meir om korleis du melder frå hos Mattilsynet

Kommenter gjerne denne artikkelen
 
(e-post vil ikke vises i kommentaren)    
 

Kontrollspørsmål

hvor mange dager er det i en uke?

For å unngå maskinstyrt misbruk, ber vi deg oppgi et tall (ikke bokstaver) som svar på spørsmålet.    

Kommentarer

 • 27.03.2018 (Erdetfarlig)

  Hei! Kjedelig å høre at du har reagert allergisk på et produkt, og fint at du melder fra om det. Det er Mattilsynet som skal ha beskjed om allergiske reaksjoner etter bruk av kosmetiske produkter. På denne siden kan du lese mer om hvordan du kan melde inn bivirkninger på kosmetikk og kroppspleieprodukter: https://www.mattilsynet.no/kosmetikk/bivirkninger_av_kosmetikk.15.

 • 27.03.2018 (Line)

  Dependgelekit Dette har gitt allergisk reaksjon i form av kløe i nese og svelg. Såre øyne Kløe på fingre. Små væskefylte kuler og hovne fingre. Frysninger i hele kroppen og nyser konstant. Reaksjonen kom i løpet av tre- fire timer. Fingre er nå smurt inn med Betnovat 0,1% krem, dette demper litt. Er forøvrig allergisk mot pelsdyr, noe pollen og citrusfrukter. Bare litt nysgjerrig på som skjer videre NPR man melder fra?

 • 22.05.2017 (Erdetfarlig)

  Hei! Kjedelig å høre at du har reagert allergisk på et produkt, og fint at du melder fra om det. Det er Mattilsynet som skal ha beskjed om allergiske reaksjoner etter bruk av kosmetiske produkter. På denne siden kan du lese mer om hvordan du kan melde inn bivirkninger på kosmetikk og kroppspleieprodukter: https://www.mattilsynet.no/kosmetikk/bivirkninger_av_kosmetikk.15.

 • 20.05.2017 (Tonje-Helen myking)

  Hei. Jeg fikk en allergisk reaksjon på en krem som man bruker i solarium , den heter hot tanning lotion for ultimate fire xstra brown hot and easy. Jeg vart helt rød på hele kroppen , der eg hadde smøret kremen, svei og brant. Dette skjedde ganske raskt etter eg hadde smøret kremen på, slik at eg aldri fikk tatt sol. Var på legevakten samme dagen og fastlege dagen etter. Har forsatt litt plager etter dette, og dette skjedde på torsdag. Tonje

 • 14.08.2014 (Sophie Spetzler)

  Jeg har skrevet lidt om min mindre gode oplevelse med Depend Gellack her: http://sophiespetzler.bloggersdelight.dk/2014/08/depend-gellack-og-allergi/ Kommenter gerne.. Vh Sophie

 • 07.08.2014 (Lill-Katrin Myrbostad)

  Hei! Jeg kjøpte meg systemet til Gellack fra Depend med herdelampe og 2 stegs negleforsterker. Har brukt de siden juni, da jeg tidligere brukte 800 kr i mnd i akrylstøpte negler, føltes dette som en billig erstatning, dog ikke den samme finish, men greit resultat. Nå i slutten på juni, fikk jeg en kjempekraftig reaksjon. Har fått en slags indre blødning under negl, og det gjør kjempevondt. Jeg fikk hevelser, ikke bare i fingrene men andre steder på kroppen. Nå tørr jeg ikke bruke systemet mer, men hvilke rettigheter har så kunden oppi dette? I Sverige er det totalforbud mot produktet pga alle tilfellene av uønsket reaksjoner og allergi.

 • 25.07.2014 (Annika)

  Jeg har også fått blemmer og kløe rundt neglene etter bruk av depend gellack, dette selv om jeg ikke har brukt den over lengre tid. Hadde til nå aldri opplevd en allergisk reaksjon.

 • 04.07.2014 (Caroline)

  Fikk plutselig en voldsom og meget smertefull reaksjon på depend gellack etter ca 6mnd bruk. Neglene løsnet tilslutt fra neglsengen og jeg hadde store sår og belmmer både på fingre og tær. Jeg fikk også store kløende psoriasis - liknende sår rundt på kroppen i tillegg til kjempe hovne lyelokk som jeg ikke kunne se ut gjennom. Ikke bruk dette produktet!!

 • 04.07.2014 (Erdetfarlig)

  Det viktig at dere melder fra om mulige bivirkninger av et produkt enten via fastlegen eller annet helsepersonell, eller direkte til Mattilsynet (det er Mattilsynet som har ansvaret for kosmetikkregelverket i Norge). Det vil gi Mattilsynet et grunnlag for å reagere mot produktet, og det vil gi viktig informasjon til bivirkningsregisteret. Mattilsynet vil gjerne ha meldinger om allergiske reaksjoner ved bruk av sminke eller andre kroppspleieprodukter. Hvis du ikke allerede har gjort det, kan du gå inn på Mattilsynets sider via lenken du finner ovenfor, eller direkte her: http://www.mattilsynet.no/kosmetikk/bivirkninger.

 • 03.07.2014 (Tiril)

  Depend Gellack har gitt meg ekstrem kløe på og i hendene, samt små sår under neglene. Merket dette først etter å ha brukt fransk lakk, de ensfargede har ikke gitt samme reaksjon. Produktet er nå gjort ulovlig i Sverige.

 • 18.06.2014 (Lene)

  Hei. Fikk blememr rundt neglene etter å ha brukt Depend Gellack. Det klødde så innmari mye og fingerne hovnet opp.

 • 23.05.2014 (Marte løvdal)

  Hei. Ligger nå her mitt på natta pga fingrene mine er ubeskrivelig vonde!! Har hovnet veldig rundt neglebåndene og føler de skal eksplodere!! Vil heldt rive de av, så er en smule frustrert :( dette er virkelig vondt! Jeg må nå klokka 03.58 gå ut for å så fine vekk alt ;( mvh Marte Løvdal

 • 15.05.2014 (Erdetfarlig)

  Det viktig at dere melder fra om mulige bivirkninger av et produkt enten via fastlegen eller annet helsepersonell, eller direkte til Mattlsynet (det er Mattilsynet som har ansvaret for kosmetikkregelverket i Norge). Det vil gi Mattilsynet et grunnlag for å reagere mot produktet, og det vil gi viktig informasjon til bivirkningsregisteret. Det står mer om dette i lenka lenger opp på siden!

 • 15.05.2014 (Eline)

  Etter at jeg brukte Depend gellack lit har området rundt neglene hovnet opp med noe som ser veskefylt ut. det klør også helt vanvittig!

 • 23.04.2014 (Mia)

  Fikk allergisk reaksjon av Depend gellack (french manicure). Hovnet opp rundt neglebåndene og fikk enorm kløe.

 • 28.02.2014 (Marina)

  Kjøpte sminke ifra T.R.E.N.D. Brukte pudder og øyenskygge i dette merket. Hadde aldri opplevd en allergisk reaksjon før på sminke, men opplevde dette så fort jeg begynte å bruke merket TREND. Endte opp med en "blåveis" rundt øyet, og øyet kunne nesten ikke åpne seg. Fikk også flere røde og såre områder i hele ansiktet. Hele ansiktet klør, og de på apoteket sa jeg måtte til legen å få resept på noe som kunne få ned hevelsen. FLAUT å gå med en blåveis på jobb, bare pga. et sminkeprodukt !! Anbefaler å holde seg unna dette merket.

 • 21.10.2013 (Linda Therese Andresen)

  Jeg reagerer meget allergisk på UV GEL og NEGLELAKKER. (Akrylater, som disse inneholder er kåret til allergen nr. 1 i USA i 2012. Det anslås at nesten 70% av negldesignere utvikler allergi.) Jeg får væskefylte blemmer, sår og sprekker på hendene og utslett. Har også fått flekkvis utslett på overkroppen. Utslett på hendene kan vare i inntil ett år. Dette er noen av produktene jeg reagerer jeg på (jeg vet ikke hvilke stoffer jeg ikke tåler, er i en "etterforskningsperiode", jeg er selv negldesigner): *IBD uv gels, IBD uv top coat (ibdbeauty.com) *SHEBA NAILS uv gels (neglemakeriet.no) *DEPEND UV GELLACK (Cubus, evt. Lindex) *DEPEND vanlige neglelakker (Cubus, Lindex) *KICKS neglelakker (Estetique, tidligere KICKS) *B.YOUNG neglekakker (B.young- butikker) *GELISH HARMONY gellac (negldesignere, gelish.com)

 • 16.12.2010 (Erdetfarlig)

  Hei!

  Det er ikke uvanlig med allergiske reaksjoner på hårfarging. Slike reaksjoner kommer etter at kroppen har vært eksponert for stoffene man er allergisk for – for noen allerede andre gang man eksponeres og for andre etter mange gangers bruk. Det kan være ulike stoffer i de ulike hårfargene, som gjør at du kanskje tåle noen av hårfargeproduktene bedre enn andre. Jeg ville imidlertid vært forsiktig med hårfarging heretter, siden du har reagert såpass kraftig flere ganger.

  Mattilsynet vil gjerne ha meldinger om allergiske reaksjoner ved bruk av sminke eller andre kroppspleieprodukter. Hvis du ikke allerede har gjort det, kan du gå inn på Mattilsynets sider via lenken du finner ovenfor, eller direkte her: http://www.mattilsynet.no/kosmetikk/bivirkninger.

  Lykke til videre!

 • 04.12.2010 (merete wilsgaard)

  Oppleved for ca 1 år siden en veldig allergisk reaksjon på noe jeg dengang trodde var maling.Hadde akkurat malt en hel del,og nesten samtidig farget håret hjemme,med et av de vanligste fargemidlene.Ørene hovnet opp,og begynte å væske,det samme i nakken.Gikk til lege og fikk betnovat krem,som hjalp endel.Nå et år senere farget jeg igjen håret,og noen dager senere begynte ørene og nakken igjen og klø.Det spredte seg litt nedover ryggen også:Sårene er nå grodd,men øynene væsker,og klør etc.Var igjen hos lege og fikk div øyedråper bla kloramfenikol,da legen trodde det var øyebetennelse.Nå har han tatt endel allergi tester,som er sendt til Bergen,ellers har han gitt meg øyedråper for allergi.Håret ble farget hos frisør denne gangen.Har stripet håret i over 20 år,og aldri opplevd lignende,men de siste 3 årene har jeg farget det brunt.